Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

720p opnemen met de Nexus 7 front camera

Een van de nadelen van de Nexus 7 is dat er geen camera aan de achterkant van de tablet zit. Je moet het doen met een frontfacing cam van slechts 1.3 megapixel. Deze is eigenlijk alleen geschikt voor het gebruik van videochat. Toch wil je soms wel eens een foto of een video schieten met je camera.

Nu is het door het aanpassen van enkele regels code mogelijk om video’s te maken  in 720p. Hierdoor geef je de tablet instructies zodat hij in 720p op kan nemen. Deze instructies ontbreken standaard bij de Nexus 7, terwijl de tablet zeker wel instaat is om in 720p op te nemen. Ook moet je even de app Camera Launcher installeren zodat je überhaupt van de camera gebruik kunt maken: ook een standaard sneltoets voor het gebruik van de camera ontbreekt namelijk standaard op de Nexus 7.

Bekijk op het forum van XDA Developers hoe je de code kunt aanpassen.

Hieronder zie je duidelijk het verschil in scherpte tussen beide filmpjes.

bron: XDA forum

Film via Nexus 7 cam in 720p

Film via Nexus 7 cam in 480p

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie