Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Android 4.1.2 naar Galaxy Nexus en de Nexus 7

Twee van de Google Nexus toestellen, de Samsung Galaxy Nexus en de Nexus 7, zullen zeer binnenkort een update ontvangen om het Android besturingssysteem bij te werken naar versie 4.1.2. Het Android besturingssysteem is ontwikkeld door Google dus het is niet vreemd dat de Nexus serie, die uitgegeven wordt door Google, als eerste deze updates binnen krijgen.

De nieuwe versie van Android brengt een aantal prestatie verbeteringen, nieuwe widgets voor het home scherm, uitklapbare meldingen en een verbeterde applicatie voor het bekijken en verwijderen van foto’s. Daarnaast biedt de update een nieuw touchscreen toestenbord aan en meer NFC mogelijkheden. Het meest vernieuwende aan deze versie, die momenteel wordt uitgerold naar de Galaxy Nexus en de Nexus 7, is de vernieuwde landscape modus voor de Nexus 7 en de extra opties voor het weergeven van meldingen.

De update van 4.0 naar 4.1 zoals hierboven beschreven was nog redelijk interesant. Helaas is de update van 4.1.1 naar 4.1.2 niet echt heel vernieuwend. In de changelog van de nieuwe versie wordt enkel vermeld dat de prestaties zijn verbeterd en dat er een aantal bugs zijn opgelost.

Alhoewel deze Nexus toestellen al Android 4.1.2 uitgerold krijgen, wachten de meeste toestellen nog op Android 4.1. Daarnaast zullen veel toestellen nooit Android 4.1 of zelfs Android 4.0 uitgerold krijgen. Zij zullen het moeten doen met Android 2.3 Gingerbread. Op het moment is Gingerbread de meest gebruikte Android versie.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie