Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Android 4.2 al te downloaden voor Nexus 7

Vandaag zijn de Nexus 4 en de Nexus 10 in de verkoop gegaan in een aantal landen (helaas valt Nederland daar niet onder). Met deze apparaten is ook Android 4.2 eindelijk officieel beschikbaar. Eerder melden we al dat de nieuwe Android 4.2 apps al te downloaden waren. Nu is ook het gehele Android 4.2 besturingssysteem al beschikbaar.

Als je dus niet kunt wachten tot je de update automatisch via OTA krijgt, dan kun je alvast een zip bestand (let op, het bestand van ongeveer 80mb wordt meteen gedownload op je computer) met het nieuwe besturingssysteem downloaden. Nexus 7 bezitters met een geroote tablet kunnen dit bestand via een custom recovery flashen.

Is je tablet niet geroot en wil je dat ook niet? Dan kan je de update ook vanaf je computer sideloaden. Hiervoor heb je wel ADB (Android Debug Bridge) en Fastboot nodig, twee kleine tooltjes die je kunt vinden in het Android Software Development Kit (Android SDK). Op Android Police staat precies uitgelegd hoe zo’n sideload werkt (in dit geval uitgelegd voor de update van Android 4.1 naar Android 4.1.2, maar de manier van sideloaden is natuurlijk precies hetzelfde voor de upgrade van Android 4.1.2 naar Android 4.2).

Let op: alle aanpassingen en updates zijn voor je eigen verantwoordelijkheid. Maak ook altijd even een back up van je tablet voordat je aan de slag gaat!

Laat ons hieronder weten als het je gelukt is en wat je van Android 4.2 vindt.

 

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie