Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Android 4.2 Jelly Bean upgrade toegelicht

Google kondigde op 29 oktober naast verschillende nieuwe Nexus toestellen ook Android 4.2 Jelly Bean aan. Deze  Android upgrade bevat een aantal zeer toffe en handige nieuwe features. Duidelijk wordt dat Google steeds meer en beter Android weet te integreren met andere Google diensten. Ook het gebruikersgemak en de algehele feel en flow wordt steeds beter ontwikkeld. Zo is het nu mogelijk meerdere user accounts aan te maken, er komt een toffe foto functionaliteit bij en een standaard swype achtige functie wordt toegevoegd aan het toetsenbord.

Google heeft aangegeven dat alle huidige Nexus 7 bezitters de Android 4.2 update ook krijgen. Wanneer deze exact wordt uitgerold en wanneer wij in Nederland aan de beurt zijn, is nog niet bekend.

Hieronder een opsomming van alle nieuwe functies:

Google Photo Sphere

In eerste instantie niet direct een verrijking voor de Nexus 7, aangezien een goede camera ontbreekt, maar wel een toffe functionaliteit die genoemd moet worden. We kennen allemaal Google Street View technologie, die sinds dit jaar in Nederland ook binnen bedrijven gebruikt kan worden: een 360 graden virtuele tour door een straat, natuurgebied, kantoor of restaurant. Dit idee wordt nu ook doorgevoerd in Android 4.2, Door middel van Photo Spheres kan iedereen een 360 graden opname maken van zijn omgeving en deze delen via Google+ en via Google maps.

 

Onderstaand filmpje geeft een korte impressie hoe Photo Spheres werkt:

 

Meerdere user accounts per tablet

Een van dingen die lastig is aan het hebben van je tablet, is het delen van je tablet. Want welke apps, achtergronden, Google gebruikers account en Facebook inlog zijn standaard ingesteld? En als je partner of kind jouw tablet eens pakt, wat gebeurt er met je ingelogde apps en instellingen? Gelukkig introduceert Google nu meerdere user accounts voor tablets. Via het lockscreen kun je switchen tussen verschillende gebruikers, waardoor je dus heel soepel van de ene gebruiker naar de andere kunt switchen, zonder steeds te hoeven in en uit te loggen. Wat ons betreft een hele belangrijke en handige upgrade.

Android Jelly Bean mutli user

 

Gesture Typing

In Android 4.2 zit nu standaard een swype achtige functionaliteit toegevoegd. Google noemt het Gesture Typing: met je vingers glij je over het scherm en de woorden verschijnen. Spaties worden automatisch gegenereerd als je je vinger van het scherm haalt, waarna woorden gesuggereerd worden zodat je je zinnen gemakkelijk kunt afmaken. Google zegt het woordenboek en ook de het spraakgestuurd typen verbeterd te hebben. Hoe deze functionaliteit zich echt houdt tot het Nederlands en of gesture typing echt zo soepel loopt als Google zegt, moet natuurlijk getest worden zodra de Android 4.2 update ook op onze Nexus 7 staat.

Draadloos streamen met Miracast

Met Android 4.2 is het mogelijk om video’s, foto’s en andere multimedia te streamen naar je tv via Mircast. Mircast is een techniek om je bestanden af te spelen op een tv. Deze techniek wordt nu standaard in Android 4.2 geleverd. Een aantal fabirkanten zoals Samsung en Sony maken gebruik van Miracast en het lijkt erop dat dit de nieuwe industrie standaard wordt.  Voor tv’s die Miracast standaard niet ondersteunen zijn adapters ebschikbaar die je via een HDMI kabel aan je tv verbindt.

Lees hier een uitgebreid artikel van AndroidWorld waarin Mircast uitgelegd wordt.

Daydream

Meer leuk dan handig: met Daydream kan je een soort screensaver instellen waarop widgets te zien zijn met foto’s of nieuws uit bijvoorbeeld Google Currents.

Uitgebreidere notificatie functie

De notificatie functionaliteit is uitgebreid. Je kunt nu je notificaties op één plek lezen. Glij met je vingers van de bovenkant van het scherm naar beneden en je ziet meteen meer informatie over de betreffende notificaties. Ook kun je meteen actie ondernemen, door bijvoorbeeld direct een mail te sturen of een agenda item aan te maken.

Bekijk hieronder een kort filmpje van Android Central over de vernieuwde notificatiefuncties

Google Now nog functioneler

Google Now is uitgebreid met nog meer functionaliteit. Informatie uit nog meer bronnen wordt gedeeld, zodat je ook het laatste film nieuws of een gave plek vlak bij je huidige locatie kunt ontdekken.

Verbeterde beveiliging

Naast deze duidelijk zichtbare verbeteringen, is ook aan de “achterkant” een goede verbetering doorgevoerd. Android 4.2 wordt met een standaard apps scan service geleverd voor de isntallatie van apps die niet uit de Play Store komen. Deze scanner werkt op de achtergrond op het moment dat je een app installeert. Bij een bekend beveiligingsrisico wordt de app niet geïnstalleerd. Ook het verlenen van toegang aan de app voor het gebruik maken van telefoonfuncties is verduidelijkt en het automatisch versturen van smsjes door apps is beter beveiligd. Lees hier meer over de beveiligingsupdate in Android 4.2.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie