Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Android 4.2 nu ook via OTA beschikbaar

Melden we gisteren al dat je zelf Android 4.2 kon flashen of sideloaden, vandaag is ook de Android 4.2 OTA (Over The Air) update beschikbaar voor Nexus 7 bezitters. Mocht je de melding nog niet hebben ontvangen dan kan je de update enigszins forceren.

Android 4.2 OTA

OTA staat voor Over The Air, wat betekent de Android update via wifi binnengehaald wordt en vervolgens op je tablet wordt geïnstalleerd. Dit gebeurt automatisch als de update beschikbaar is voor jouw tablet. Mocht je niet kunnen wachten, dan kan je Google een handje helpen door de volgende stappen te ondernemen:

-> druk je aan/uit knop in en zet de tablet in vliegtuigmode

-> ga naar instellingen -> apps -> en veeg over je scherm zodat je door verschillende tabs bladert totdat je de tab met alle apps ziet (en dus niet alleen de gedownloade apps)

-> zoek Google Services Framework en klik erop

-> wis alle gegevens en forceer stop

-> ga naar instellingen ->over tablet -> systeem updates. Hier staat nu dat de laatste update in 1970 was.

-> klik op “nu controleren”. Als het goed is krijg je de melding dat er een update beschikbaar is. Je kunt nu de update installeren.

Het kan zijn dat je dit proces een aantal keer moet herhalen. Je kunt ook even je tablet opnieuw opstarten, alle stappen hierboven herhalen en vervolgens de update krijgen.

Let op: het forceren via het clearen van Services Framework kan problemen opleveren met je account in de Google Play Store (error bij installatie/updates) waarna het noodzakelijk is het Google account op het device te verwijderen en terug toe te voegen (met verlies van enkele instellingen).

Android 4.2 update OTA

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie