Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Asus maakt verkoopcijfers Google Nexus 7 bekend

Asus, de partner van Google voor het produceren en ontwikkelen van de Google Nexus 7, heeft de verkoopcijfers van de Google Nexus 7 bekend gemaakt. Google zelf houdt de kaken stijf op elkaar over hoe populair de Google Nexus 7 eigenlijk is. Dankzij Asus hebben we inmiddels een goed idee.

Nexus 7 3 miljoen keer verkocht

Volgens Asus is de Google Nexus 7 inmiddels bijna 3 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het aantal Google Nexus 7 toestellen dat per maand verkocht wordt, neemt elke maand toe. Zo werden in de eerste maand slechts 500.000 Google Nexus 7 tablets verkocht. De afgelopen maand werden er daarentegen bijna 1 miljoen Nexus 7 toestellen verkocht.

De toename van het succes van de Google Nexus 7 zijn aan twee oorzaken te wijten. Ten eerste was de Google Nexus 7 niet meteen overal te koop. Zo is de tablet pas net twee maanden te koop in de Benelux. Daarnaast is zojuist de grootste concurrent van de Google Nexus 7 uitgebracht: de iPad mini. Helaas voor Apple blijkt de iPad mini vooral tegen te vallen waardoor consumenten die op het toestel hebben gewacht uiteindelijk toch een Amazon Kindle Fire HD of een Google Nexus 7 aanschaffen.

iPad nog steeds mateloos populair

Maar waarom wilt Google deze cijfers niet bekend maken? Vergeleken met de verkoopcijfers van de iPad vallen de cijfers helaas nog steeds in het niet. Het afgelopen kwartaal werden er maar liefst 14 miljoen iPads verkocht. Ook heeft Amazon afgelopen 9 maanden al 6 miljoen Amazon Kindles verkocht en dit toestel was alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De Amazon Kindle Fire HD zal wereldwijd verkrijgbaar zijn.

De Google Nexus 7 is dus zeker een succes maar er is nog een hoop werk te verrichten. Tot nu toe zijn de recensies van de Nexus 4 smartphone en de Nexus 10 tablet gelukkig heel erg positief.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie