Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Films kijken op je Nexus 7

Films kijken op je Nexus 7 is in feite vrij simpel. Zet een film op je tablet en speel hem af met een van de vele spelers die er op de markt zijn (bijvoorbeeld MX Player). Als je echter op vakantie gaat en meerdere films mee wilt nemen, wordt het een wat lastiger verhaal. De Nexus 7 heeft maximaal 16gb aan schijfruimte, waardoor je enigszins beperkt wordt in de hoeveelheid films die je kunt opslaan. Het is dus verstandig om meer schijfruimte te te regelen zodat je een behoorlijk aantal films mee kunt nemen als je (onder)weg bent.

Welke opties heb je en wat moet je installeren om films te kunnen kijken op je Nexus 7?
De hieronder genoemde apps worden ook beschreven in de lijst met essentiële apps voor je Nexus 7.

Een goede Media Player

Allereerst heb je een goede Mediaplayer nodig, die al je films in goede kwaliteit afspeelt. MX Player is een erg goede, overzichtelijke app, die vele bestandformaten kan afspelen. Met deze app hoef je alleen maar je filmbestand op te zoeken en te openen en de app speelt de film in de beste kwaliteit af. De Nexus 7 heeft een standaard player, maar die is bij lange na niet zo goed als de MX player.

Accounts bij verschillende cloud opslag diensten

Zoals hier ook beschreven: het levert je een hoop extra gratis opslag ruimte op, als je bij een aantal online cloud opslagdienst een account aanmaakt en gebruik maakt van de gratis (of betaalde) opslagruimte. Google Drive, Dropbox, SkyDrive en Sugarsync om er maar een paar te noemen. Voor op vakantie ideaal: je kunt je films opslaan bij deze online diensten en ze vervolgens op je tbalet zetten als je de films wilt bekijken.

Nexus Media Importer

Deze app maakt het mogelijk om films vanaf een usb stick of SD kaart lezer of externe harddisk op je Nexus 7 te kijken. Je kunt films, foto’s en documenten vanaf je externe schijf naar de Nexus 7 kopiëren of films direct vanaf je USB stick streamen. De Media Importer is een betaalde app (maar een paar eurootjes), maar zeer zeker de moeite waard.

USB On The Go kabel

Als je de app geinstalleerd hebt, start de app automatisch op als je je externe opslag verbind met de Nexus 7. Hiervoor heb je een USB On The Go kabeltje nodig. Deze zijn al voor een paar euro te krijgen.

In het kort

Installeer de MX player en Nexus Media Importer, koop een USB On The Go kabel en sluit je externe opslag aan op de Nexus 7. Media Importer start automatisch en  je kunt films kiezen om te kijken. Kies de film die je wilt zien, MX player wordt opgestart en je film begint. Veel Plezier!

 

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie