Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Flash op je Nexus 7

Flash wordt niet meer ondersteund op apparaten met Android 4.1 of hoger. Op zich is het geen ramp: Flash is een verouderde techniek die aan het verdwijnen is. Toch zijn er nog veel websites waarop flash gebruikt wordt. Ontzettend irritant als je een site bezoekt en je de inhoud deels niet kunt zien. Hoe installeer je Adobe Flash op je Nexus 7?

Stap 1: Download de Flash player apk

Helaas pindakaas kan je niet via de officiële website van Adobe of via de Play Store de Flash Player te downloaden. Probeer het maar en je krijgt de melding dat je apparaat niet compatible is. Nu moet je via een omweg de flashplayer op je Nexus  zien te krijgen. Via deze link kan je de player downloaden.

Stap 2: Download AppInstaller

Met AppInstaller kan je apk bestanden (dat is het bestandsformaat voor Android apps) installeren op je tablet. . De app is in de Play Store gratis te downloaden.

Stap 3: Ga naar Instellingen -> beveiliging en vink bij apparaatbeheer het vakje achter onbekende bronnen aan. Hiermee maak je het mogelijk om ook apps te installeren die niet uit de Play Store komen.

Stap 4: Installeer Appinstaller

Stap 5: Als je AppInstaller geïnstalleerd hebt open je de app en zoek je naar de Flashplayer apk die je zojuist gedownload hebt. Klik op het bestand en Flash Player zal geïnstalleerd worden.

Stap 6: Download Firefox Beta

Chrome is de standaard browser op je Nexus 7. Een prima browser, maar het biedt geen ondersteuning voor Flash. Download daarom Firefox Beta. Deze ook meer dan uitstekende browser kan wel flash bestanden afspelen.

Stap 7: Open Firefox Beta, klik rechtsboven in voor opties en kies Instellingen. Klik op Plug-ins (bij inhoud) en kies ingeschakeld. De Flash player zal nu automatisch gebruikt worden als je op een site komt waar flash gebruikt wordt.

Happy surfing!

Met dank aan Ultimatedroid @ Blogspot

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie