Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Google kondigt Nexus 7 met 32gb en een Nexus 7 met 3g aan

Geen evenement vandaag, maar Google heeft toch besloten alvast de Nexus 7 updates te presenteren. Het is dus eindelijk officieel! Zoals eigenlijk al weken bekend, komt Google met een 32gb variant van de Nexus 7. Deze gaat $249 kosten. De 16gb tablet gaat in prijs omlaag naar $199. In Nederland worden de prijzen €199 voor de 16gb, €249 voor de 32gb en €299 voor de 32gb met 3g.

Ook is de 3g Nexus 7 eindelijk aangekondigd. Hiermee voorziet Google zichzelf van voldoende geschut om het gevecht met Apple en Amazon aan te gaan. Deze  tablet heeft ook 32gb geheugen en kost $299, slechts $50 meer dan de wifi only versie.

Google nexus serie

Nieuwe Nexus apparaten van Google. Foto: officialandroid.blogspot.nl

Android 4.2, Nexus 4 en Nexus 10

De Nexus 7 tablet zal verder geen nieuwe specificaties hebben. Het blijft dus dezelfde Asus tablet, alleen dan goedkoper en met meer geheugen. Wel zullen de nieuwe Nexus 7 tablets Android 4.2 gaan draaien, waaraan extra user accounts, gesture typing (swype) en extra camera settings toegevoegd zijn.

Naast de nieuwe Nexus 7 tablets en Android 4.2 zijn ook de LG Nexus 4 smartphone en de Nexus 10 tablet aangekondigd. De Nexus 4 gaat $299 kosten voor de 8gb versie en $349 voor de 16GB. De Nexus 10 komt ook in 2 varianten: $399 voor de 16gb en $499 voor de 32gb.

Ook Google Play wordt uitgebreid naar meer landen, waaronder enkele Europese landen (Duitsland, Frankrijk, UK, Italië en Spanje). In deze landen kan vanaf halverwege november muziek en films gekocht worden.

Nieuwe Nexus apparaten in november te koop

De Nexus 7 32gb is per direct in de VS te verkrijgen. Op 5 november verschijnt de tablet ook in Nederland. De 3g versie is in december in Nederland te koop. Alle overige nieuwe Nexus apparaten zijn per 13 november te verkrijgen in de VS. Nederland wordt niet genoemd in de lijst met landen, maar Duitsland, Frankrijk en Spanje wel. Te verwachten is dat ook in Nederland spoedig de nieuwe apparaten te koop zijn. Of de prijzen een op een te vertalen zijn (dus €249 voor de 32gb variant) is nog te bezien. Ook de prijs voor de 3g variant is nog onbekend. [Update 30 oktober: inmiddels zijn de prijzen wel bekend]

Bron: Official Android Blog

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie