Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Google Nexus 10 tablet in eerste helft van 2013 verwacht

In Nederland is de Google Nexus 7 tablet sinds begin september op de markt. Toch kan er volgens een rapportage van tech website CNET al uitgekeken worden naar de Google Nexus 10, de grote broer de Nexus 7 tablet. Volgens de fabrikant, Samsung, zal de Google Nexus 10 nog revolutionairder zijn, vooral op het gebied van beeldscherm kwaliteit.

Daarnaast zal de tablet eerder op de markt verschijnen dan aanvankelijk verwacht werd. De bron geeft aan dat we de tablet al in de eerste helft van 2013 kunnen verwachten. Of het daadwerkelijk allemaal zo snel zal gaan, valt nog te bezien. Beeldschermen met de beeldscherm resolutie die de Google Nexus 10 zal krijgen, een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, zijn namelijk op het moment niet goedkoop zijn om op grote schaal te produceren. De Google Nexus 10 tablet zal met een dergelijk beeldscherm de huidige concurrentie, de Apple iPad 3 en de Amazon Kindle Fire HD, ver voorbij streven en een even hoge resolutie hebben als de 13.3 inch MacBook Pro met retina display (welke overigens nog niet verkrijgbaar is).

Er zal dus flink geïnvesteerd moeten worden in een nieuw productie proces dat het vervaardigen van deze tablets op grote schaal rendabel maakt. Google heeft echter wel de middelen voor dus geheel onmogelijk is het ook weer niet. Mocht de rapportage van CNET uiteindelijk waar blijken te zijn, dan zal het niet lang meer duren voordat Google de Google Nexus 10 aankondigt. Normaliter zit er ongeveer een jaar tussen de Nexus toestellen. Het is dus opvallend dat er nu al informatie over de opvolger van de Google Nexus 7 naar buitenkomt.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie