Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Google Nexus 7 slachtoffer Apple iPad mini campagne

Het ziet er naar uit dat Apple het met de iPad mini vooral gemunt heeft op de Google Nexus 7 tablet. De Google Nexus 7 tablet is slechts een aantal maanden  op de markt maar doet het erg goed. Zo goed zelfs dat Wall Street onlangs werd opgeschrikt door het grote verschil in omzet. Vandaag presenteerde Apple de iPad mini, de zogeheten Google Nexus 7 killer. Tijdens de presentatie van de iPad mini werd er opvallend veel aandacht geschonken aan de Google Nexus 7.

De iPad mini werd door Phil Schiller, de senior vice president van de marketing afdeling van Apple, gepresenteerd. Tijdens zijn presentatie maakte Schiller veelvuldig gebruik van de Google Nexus 7 om aan te tonen hoe superieur de iPad mini wel niet is vergeleken met de Google Nexus 7. Zo kan de iPad mini 67% meer scherm tevoorschijn toveren, heeft de iPad mini een mooiere achterkant en moet de Google Nexus 7 het afleggen tegen de 275.000 exclusieve iPad apps. Schiller noemt de Google Nexus 7 een over het paard getilde smartphone.

Er is echter één ding dat Schiller vergeet in deze vergelijking en dat zijn de kosten. De Google Nexus 7 is met 199 dollar tegenover 329 dollar een stuk goedkoper. Daar komt nog eens bovenop dat winkels in de Verenigde Staten de Google Nexus 7 tablets misschien in de nabije toekomst voor 99 dollar zullen verkopen. Dat is meer dan 3x zo goedkoop dan de iPad mini. Het is dus niet meer dan logisch dat als je meer dan 200 dollar extra neerlegt voor een apparaat, dat je er ook meer voor krijgt.

Daarnaast heeft Google nu de mogelijkheid te reageren op de aanvallen van Apple. 29 Oktober houdt Google namelijk haar eigen evenement. Tijdens dit evenement zal zeer waarschijnlijk de Google Nexus 4 aangekondigd worden maar er wordt ook verwacht dat een upgrade van de Google Nexus 7 wordt gepresenteerd.

foto: apple.com

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie