Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Nexus 7 Review

De Nexus 7 Tablet is erg interessant vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de geringe prijs, die bijvoorbeeld veel lager ligt dan bij de iPad, krijg je echt een berg specificaties waar je U tegen zegt. Nu wilt Google niet direct met de iPad concureren, maar veel mensen vinden de iPad wel erg duur. Google komt met een tablet die erg veel kan, maar wel een stuk goedkoper is. En dat is precies wat er nodig is als je een handzame tablet wilt om ebooks te lezen, een filmpje te kijken of wat muziek te luisteren. Sterker, de Nexus 7 biedt  dit ruimschoots.

Hoe voelt de Nexus 7 aan?

Nexus 7 Tablet in hand

De Nexus 7 weegt slechts 340 gram en is daardoor lekker licht. Het 7 inch formaat maakt dat de tablet erg prettig in de hand ligt. De tablet is met een hand vast te houden zonder dat je snel een vermoeide hand of arm krijgt. De Nexus 7 is wel redelijk dik, zo’n 10,5 mm. Mede verantwoordelijk voor de dikte zijn de randen aan de zijkant, die ervoor zorgen dat je niet snel met je vingers perongeluk het touchscreen aantikt bij het vasthouden. Aan de achterkant zit een soort rubberen laag, die het vasthouden van de Nexus 7 Tablet een erg prettig gevoel geeft.

Wat zit er in de Nexus 7?

De hardware die je krijgt voor de geringe prijs is indrukwekkend. Het scherm is echt prachtig: de Nexus 7 heeft een 7 inch IPS display met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Een IPS scherm is eigenlijk een upgrade van een regulier LCD scherm. Met IPS heb je betere kleuren, meer contrast en een wijdere kijkhoek. Het scherm is gemaakt van een speciaal soort glas, wat krassen tegengaat.

Wil je weten wat er precies aan de binnenkant van de Nexus 7 zit? De mannen en vrouwen van iFixit hebben de Nexus 7 helemaal uit elkaar gehaald:

Binnenin bevindt zich een quad-core Nvidia Tegra 3 processor, waardoor de Nexus 7 snel kan werken. Het openen en gebruiken van verschillende apps gaat met gemak en pagina’s laden snel.  Ook de graphics zijn uitstekend door de 12 core GPU.  Qua geheugen biedt Google ons de keuze tussen een model met 8 Gb of 16 GB. Wellicht niet veel, maar Google mikt met de Nexus 7 volledig op zijn eigen cloud diensten. Dat voelt in eerste instantie misschien niet prettig, maar een groot voordeel is wel dat je al je media op verschillende apparaten kunt bekijken.

Als laatste is de batterijduur indrukwekkend, want volgens Google moet de batterij ruim 9 uur meegaan als je HD films bekijkt. Erg prettig dus als je bijvoorbeeld een lange vlucht in het vooruitzicht hebt.

Nexus 7 Software: Android 4.1 Jelly Bean en Google Now

Jelly Bean

Is de Nexus 7 qua hardware al een prachtig apparaat te noemen, qua software zit het ook helemaal goed. Het besturingssysteem van de Nexus 7 is de nieuwe 4.1 versie van Android. Jelly Bean, zoals deze Android versie genoemd wordt, heeft een aantal verbeteringen ondergaan in vergelijking met zijn voorganger, de Ice Cream Sandwich. Zo heeft Jelly Bean een verbeterd notificatiesysteem, nieuwe widgets en is het systeem snel en inuitief opgebouwd.

In het filmpje hieronder staat ICS voor Ice Cream Sandwich, de naam van Android 4.0 oftewel het besturingssysteem voor Jelly Bean.

Google Now

Daarnaast heeft Google een volledig nieuwe app voor het lezen van tijdschriften ontwikkeld. Een van de nieuwe apps die Google uit zijn hoge hoed tovert is Google Now. Dit stukje software gaat jouw automatische notificaties sturen over informatie die jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld het weer, verkeersituaties of belangrijke afspraken. Hiermee toont Google aan vooruitstrevend te zijn in het ontwikkelen van software, en probeert het op deze manier de gebruikers ervaring te optimaliseren door gebruik en integratie van alle gegevens die het verzamelt via alle Google diensten.

Google is erg enthousiaast over Google Now en laat hieronder zien waarom:

Nexus 7 vs Amazon’s Kindle Fire (en ook een beetje vs iPad)

De Nexus 7 gaat de competite aan met de in de Verenigde Staten inmens populaire Kindle Fire van Amazon. Meer nog dan met de iPad, die vele malen duurder is en eigenlijk een tablet in een volledige andere prijsklasse is. Google mikt met de Nexus 7 op de markt die een kleine media maar complete media tablet wilt, maar daar vooral niet te veel voor wilt betalen. Daarnaast probeert Google een deel van de markt voor zich te winnen die nu al zijn media via de Amazon Store koopt en die dan op de Kindle bekijkt. Die tablet is gemaakt om media te consumeren die vanuit Amazon’s store gekocht wordt.

De Kindle draait op een oudere, deels custom made Android versie en is enigszins beperkt in gebruik, omdat zoals gezegd Amazon’s store het centrum van de consumptie is. Google streeft met de Nexus 7 de Kindle volledig voorbij qua hardware en software. De tablet is vele malen sneller, completer en functioneler. De prijs van de tablets zijn exact gelijk, dus daar kan Amazon ook hetverschil niet mee maken. Amazon heeft wel het voordeel dat het al een tijdje actief is met de Kindle en de integratie met de eigen store en kan mogelijk dit voordeel nog enige tijd uitbuiten.

Google doet met de Nexus 7 Tablet en de eigen Play store hetzelfde als Amazon met de Kindle en de Amazon store. Hiermee gaat Google ook de concurentie aan met de iPad en iTunes. Dit zal echter nog een lange weg zijn, aangezien je via de Play store in Nederland en vele andere landen vooralsnog enkel apps kunt kopen, en geen enkele film, ebook of muziekalbum. Google is druk bezig om dit zo snel mogelijk te veranderen, maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Zodra dit wel mogelijk is, heeft Google een zeer sterke troef in handen met de Nexus en de Play Store (en niet te vergeten alle informatie die Google de afgelopen jaren al heeft verzameld over de gebruikers van zijn producten via de zoekmachines en andere software).

Nexus 7 is made for Google Play

Nexus 7 Tablet MagazineDe Nexus 7 tablet is, zoals Google zelf zegt, Made for Google Play. De integratie van de tablet met de Play Store is het speerpunt van de verkoopcampagne. In de Play store kan je, als je tenminste in de Verenigde Staten, Australie, Engeland of Canada woont, kiezen en kopen uit de grootste online collectie digitale media (volgens Google zelf). In de Play store schaf je al je media aan en die je dan via de Nexus 7 kan bekijken, beluisteren en gebruiken. Omdat je aangekochte films en ebooks op Googles cloud worden opgeslagen zijn ze op verschillende apparaten te bekijken. Bovendien scheelt dat weer in opslag ruimte. Een van de redenen waarom de beperkte opslag ruimte geen probleem hoeft te zijn bij veelvuldig gebruik.

Nexus 7: wast een berg, kost een beetje

Kortom, Google’s Nexus 7 tablet biedt voor de kwaliteit en de specificaties een prachtige tablet. De Nexus 7 tablet is een complete tablet waarmee je via geavanceerde software kunt genieten van je favoriete films, muziek, boeken, apps, spelletjes en foto’s. Zoals een bekende slogan het verwoord: de Nexus 7 wast een berg, maar kost een beetje. Ben je dus van plan een tablet aan te schaffen om je films, muziek of spelletjes op te beleven, overweeg dan zeker de Nexus 7 aan te schaffen. Ook als je een kleine tablet erbij wilt hebben, voor onderweg of misschien voor je kinderen, dan is de Nexus 7 zeer zeker een aanrader.

Bekijk de exacte specificaties van de Nexus 7 tablet.

Niet overtuigd? Toch een andere Tablet Kopen. Wellicht kan je de Nexus 7 vergelijken met andere tablets via vergelijk.nl/tablet_pc

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie