Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Nexus programma blijft belangrijk voor Google

Op het Mobile World Congres in Barcelona heeft het hoofd van Android ontwikkeling Hiroshi Lockheimer aangegeven dat Google voorlopig doorgaat met het Nexus programma. Het succes van de Nexus 7 en Nexus 4 heeft aangetoond dat het Nexus programma enorm waardevol is voor de ontwikkeling van Android.

Alhoewel er enorm veel smartphones en tablets op de markt verschijnen die op Android draaien, Google wil met de NExus toestellen laten zien wat Android allemaal kan. Het zijn de voorlopers, de bakens, waarmee Google niet alleen aan consumenten, maar zeker ook aan fabrikanten wil laten zien wat de mogelijkheden van Android zijn.

Nexus 7 als voorbeeld

Lockheimer haalt de Nexus 7 als goed voorbeeld aan. Na de lancering van de Nexus 7 kwamen vele andere aanbieders met 7 inch tablets voor dezelfde of nog een betere prijs. Hiermee wordt Android steeds verder ontwikkeld en in de markt gezet.

Samenwerking

Google ontwikkelt al enige jaren in samenwerking met verschillende partners nieuwe apparaten bij elke nieuwe update van Android. In het verleden waren HTC, LG, Samsung, Motorola en Asus al partners. Lockheimer heeft geen aankondigingen gedaan voor nieuwe apparaten, maar geeft aan dat het Nexus programma in de toekomst zeker doorgaat.

In januari ging het gerucht dat Asus aan een opvolger van de Nexus 7 werkt. Ook wordt er gesproken over een Nexus toestel van Motorola, het bedrijf dat overgenomen is door Google. In mei vind Google’s I/O conferentie plaats, waar doorgaans de nieuwste apparaten en Android versies worden gepresenteerd.

Eerder werd wel al duidelijk dat de camera’s in nieuwe Nexus toestellen van veel betere kwaliteit zullen zijn dan die in de huidige generatie.

Bron: nu.nl

 

 

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie