Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Onderweg online op je Nexus 7 via tethering en mifi

De Nexus 7 is een prachtig apparaat, maar een nadeel is dat wordt niet geleverd met 3g. Dit betekent dat als je onderweg toch online wilt, je moet zoeken naar een andere oplossing. Via tethering en mifi kan je heel gemakkelijk online door gebruik te maken van een 3g of 4g verbinding die je omzet naar een wifi signaal.

Wat is tethering en hoe kan ik het op mijn Nexus 7 gebruiken?

Met tethering zet je je smartphone om in een mobiele hotspot. Je mobiel wordt dan als het ware een doorgeefluik en zet de dataverbinding via USB, Bluetooth of Wifi door naar je tablet. Een prima omweg dus als je met je Nexus 7 in de trein zit en je toch even online wilt op je tablet.

Hou er rekening mee dat tablets en notebooks meer data verbruiken dan je mobiel, omdat je over het algemeen normale websites bezoekt en niet de lichtere, voor mobiele telefoons geoptimaliseerde sites. Let ook op dat sommige providers tetheren liever niet hebben en het “verbieden”. Zoek dit dus eerst even uit voordat je als een gek gaat theteren.

Hoe werkt tethering?

Ga op je Android telefoon naar instellingen en drukdan op meer in draadloos en netwerk. Kies daar Tethering en draagbare hotspot. Kies daar of je via USB, Wi-Fi of Bluetooth wilt tetheren. Als je wi-fi kiest, heb je ook de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen, waaronder de naam van je hotspot en het wachtwoord van de verbinding.

Je hebt je telefoon nu in mobiele hotspot veranderd en je kunt nu via je Nexus 7 scannen naar nieuwe wifi verbindingen. Je net aangemaakte mobiele hotspot zal daar verschijnen. Het is nu een kwestie van verbinding maken met dit netwerk en je kunt online op je Nexus 7.

Als je een iPhone bezit, kan je je mobiele hotspot opzetten via instellingen en dan persoonlijke hotspot. Daar kan je de persoonlijke hotspot aanzetten en eventuele instellingen aanpassen, zoals bijvoorbeeld het wachtwoord van je hotspot.

Wat is mifi en hoe gebruik je een mifi op je Nexus 7?

Mifi is een samenvoeging van de worden My en Wifi. Een Mifi router is een klein apparaatje waarmee je een 3g of 4g verbinding omzet in een wifi signaal. Je kunt vervolgens met je Nexus 7 tablet verbinding maken met dit wifi signaal en zo online gaan. Als je dus gaat wandelen in de bergen of een lange treinreis maakt, dan kan het gebruik van een mifi erg handig en praktisch zijn. Ook als je in het buitenland bent, kan een mifi uitkomst bieden. Koop een simkaart van een lokale provider, steek die in de mifi en je hebt internet op je Nexus 7.

Hoe werkt een Mifi?

Zoals aangegeven, een Mifi router is een klein handzaam apparaatje die met gemak in je broekzak past. De mifi router bevat een ingang voor een simkaart, een wifi antenne en een accu. Om de mifi te kunnen gebruiken, heb je een simkaart nodig met 3g of 4g dataverkeer mogelijkheden.  Als je de simkaart in de mifi router stopt en de mifi router aanzet, zal er een lokaal wifi netwerk gecreëerd worden. Je kunt nu je Nexus 7 verbinden met dit wifi netwerk.

Je hebt geen software of drivers nodig en er kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van de door de mifi opgezette wifi verbinding. Ook kan je de verbinding beveiligen, zodat je controle hebt over de apparaten die via de mifi connectie maken met  internet. De accu gaat niet de hele dag mee, maar zo’n 4 of 5 uur moet haalbaar zijn.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie