Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Vijf online opslag diensten waarmee je je Nexus 7 geheugen meer dan verdubbelt

De Nexus 7 komt met een, voor sommige mensen, aantal kleine beperkingen. Het maximum interne geheugen is 32gb en daarnaast is er geen gleuf ingebouwd voor een externe geheugen (SD) kaart. Dit betekent dat je gebonden bent aan de 32gb harde schijfruimte. Dat is voor sommige tablet liefhebbers toch wel even slikken: als je een fervent filmkijker bent, of je luistert graag naar veel muziek, dan loopt het geheugen zo vol. Een van de opties is om via een kleine omweg een USB On The Go kabel aan te sluiten, waarmee je bijvoorbeeld een externe schijf of een usb stick met extra geheugen kunt aansluiten. Dit vereist wel enige aanpassingen aan je tablet, en niet iedereen zal daar zin in hebben.

Online Opslag

Een andere, veel makkelijkere optie is om je data in de cloud op te slaan. Als je online opslag ruimte gebruikt, heb je veelal gratis een behoorlijke hoeveelheid schijfruimte en je data is overal voor jezelf beschikbaar: enorm handig en snel en het lost in dit geval het geheugen probleem van de Nexus 7 in een klap op. Er zijn inmiddels behoorlijk wat aanbieders, en velen bieden daarbij gratis opslagruimte aan. Als je dus bij een aantal van deze aanbieders een gratis account aanmaakt heb je in ene een behoorlijke hoeveelheid De bekendste zijn Dropbox, Google Drive, SkyDrive (Microsoft), SugarSync en het nieuwe Mega. We vergelijken de verschillende aanbieders hieronder en geven ons eigen oordeel.

Tip!
Download de app ES File Explorer File Manager. Met deze app kan je vanuit een plek in je tablet alle bestanden bekijken, openen en verwijderen. Dit geldt voor bestanden van zowel interne als externe (dus ook online) locaties. De app geeft je de mogelijkheid om accounts te koppelen van alle grote en bekende online opslag diensten, waaronder Dropbox, Google Drive, SkyDrive, SugarSync en Box.net. Hiermee vergemakkelijk je het voor jezelf om al je bestanden in te zien en te gebruiken en in principe creëer je een grote harde schijf met opgeteld een behoorlijke hoeveelheid opslagruimte.

Dropbox

 • Gratis opslag: 2 gb (gratis op te waarderen tot 18gb)
 • Maximum bestandsgrootte:2 gb (of je accountmax) via de desktop app | 300 mb via de website dropbox.com
 • Kosten voor uitbreiding (per jaar):100 gb voor $99,99; 200 gb voor $199,99; 500 gb voor $499,99
 • Android App beschikbaar: ja

Dropbox is wellicht de meest bekende online opslag dienst. En dat is ook met een goede reden: Dropbox biedt prima service en snelheid. Vergeleken met de andere aanbieders is de hoeveelheid geheugen bij een gratis account wat karig, maar als vrienden via jou een account aanmaken bij Dropbox, krijg jij 500 MB meer. Je kunt met een gratis account maximaal 36 mensen refereren, zodat je tot 18gb aan gratis online opslag ruimte krijgt. Dropbox wordt geroemd om de snelheid en de overzichtelijke interface.

Maak nu je gratis Dropbox account aan

 

 

Google Drive

 • Gratis opslag: 5 gb
 • Maximum bestandsgrootte:10 gb
 • Kosten voor uitbreiding (per jaar):25 gb voor $30; 100 gb voor $60
 • Android App beschikbaar: ja

Google Drive is de vervanger van Google Docs. De opslag dienst van Google biedt veel ruimte en weinig beperking wat betreft bestandsformaten en bestandsgrootte. Enorm handig is de mogelijkheid om in Google Drive documenten, spreadsheets, presentaties en zelfs scripts te maken. Dit kan zowel online als via de app. Vanzelfsprekend zal de synchronisatie soepel verlopen op Google’s eigen Nexus 7 tablet. Wil je uitbreiden naar meer ruimte? De upgrade opties zijn prima geprijsd. Nadeel is dat je vanuit de Android app niet direct video’s kunt streamen op je Nexus 7.

Maak je gratis Google Drive account aan

 

 

SkyDrive

 • Gratis opslag: 7 gb 
 • Maximum bestandsgrootte: 2 gb via (desktop) app | 300 mb via de website skydrive.com
 • Kosten voor uitbreiding (per jaar): 27 gb voor €8,50; 57 gb voor €19,00; 107 gb voor €37,00
 • Android App beschikbaar: ja

SkyDrive is Microsofts eigen cloud dienst. Een prima online opslag service, waarbij je een mooie hoeveelheid gratis opslag krijgt. Daarnaast biedt SkyDrive net als Google Drive de mogelijkheid om online ocumenten en spreadsheets aan te maken en te beheren. Een upgrade is erg goedkoop en de app werkt als een speer. De meeste van ons hebben vast al een Hotmail adres of een live account en daarmee kan je in principe direct inloggen en je eigen 7gb SkyDrive opslag claimen. Alle reden dus om gebruik te maken van de online opslag van SkyDrive.

Maak je gratis Skydrive account aan

 

 

SugarSync

 • Gratis opslag: 5 gb
 • Maximum bestandsgrootte: 2 gb
 • Kosten voor uitbreiding (per jaar): 30 gb voor $49.99; 60 gb voor $99,99; 100 gb voor $149,99
 • Android App beschikbaar: ja

Cloud dienst die zich qua mogelijkheden en design probeert te onderscheiden van concurrenten als Dropbox en Box. De gratis versie geeft je 5 gb aan opslagruimte. Enige probleem is de Android app die zorgt voor battery drain op je tablet. Ook synct de app niet altijd even lekker. Een goede dienst dus, maar probeer de app eerst even goed uit.

Maak je gratis account bij SugarSync aan

 

 

Mega

 • Gratis opslag: 50 gb
 • Maximum bestandsgrootte: 50mb (voor gratis versie)
 • Kosten voor uitbreiding (per jaar): vanaf  €99,99 voor 500MB (naast ruimere opslag, ook meer bandbreedte)
 • Android App beschikbaar: ja

Mega is de opvolger van Megaupload, de clouddienst van Kim Dotcom, welke door de Amerikaanse overheid offline werd gehaald na vermeende schending van auteursrechten. Mega versleutelt standaard alle geüploade bestanden met 2048-bit RSA-encryptie, wat betekent dat niemand behalve degene die het upload de inhoud van de bestanden kan zien. Het is mogelijk om bestanden en mappen te delen met anderen, daarnaast heb je een aantal instellingsmogelijkheden om snelheid en veiligheid van uploads te regelen. De Android app werkt naar behoren, maar helaas is er nog geen mogelijkheid om je Mega account te koppelen aan ES File Explorer.

Maak je gratis account bij Mega aan

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie