Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Ook Google geeft geld terug aan early adopters Nexus 7

Na Asus gaat nu ook Google geld terug geven aan Nexus 7 bezitters. Google heeft hiervoor een soort prijs bescherming in leven geroepen, zodat consumenten na hun aankoop via de Play Store zich niet bestolen hoeven te voelen als Google besluit de prijs van een product omlaag te gooien. Dit geld voor alle apparaten gekocht via de Play Store. De Nexus 7 met 16gb valt onder deze zogenoemde Price Protection.

Nexus 7 met 32gb

De aankondiging van de Nexus 7 met 32gb eind oktober zorgde voor een hoop blije gezichten, maar tegelijkertijd ook voor een hoop onvrede onder early adopters en snelle beslissers, die de 16gb variant al sinds het begin in bezit hebben. Voor hetzelfde geld is er nu namelijk een tablet met twee maal zoveel geheugen beschikbaar, en dit vrij snel na de initiële release van de tablet (in Nederland begin september). Natuurlijk loop je altijd risico als early adopter, maar deze aanpassing zo kort na de eerste verkoopdatum is toch een behoorlijke domper geweest voor een grote groep Nexus 7 bezitters.

Google Price Protection

Google heeft nu aangekondigd dat alle producten die binnen 15 dagen voor een prijsverlaging  via de Play Store gekocht zijn, onder deze prijs bescherming vallen. Het prijsverschil wordt binnen 15 dagen teruggestort. Na Asus is nu dus ook Google gevoelig gebleken voor de reacties na de prijsverlaging van de Nexus 7.

Asus Nexus 7 voucher

In Nederland kunnen we helaas nog niet via de Play Store apparatuur kopen, dus wij komen voor onze Nexus 7 compensatie bij Asus terecht. Asus geeft een voucher van €30, te besteden in de Asus store. Een mooi gebaar, ware het niet dat het proces om je voucher te claimen eentje is met de nodige hobbels (zie onze post en een post op tabletguide.nl hierover).

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie