Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Review: Multifunctionele Nexus 7 360 Flip Case

De multifunctionele Nexus 7 360 Flip Case is de populairste Nexus 7 accessoire van 123bestdeal.com. Deze online accessoire specialist heeft een ruim assortiment aan tablet hoesjes, cases en andere accessoires voor tablets en smartphones in alle soorten en maten. Voor de Nexus 7 tablet hebben ze een aantal verschillende soorten cases, hoesjes en covers, allen zeer betaalbaar met prima prijs-kwaliteit verhouding.

In deze review beschrijf ik mijn ervaringen met de mooie en multifunctionele Nexus 7 360 Flip Case van het merk i12Cover (“I want to cover”), het eigen merk van 123bestdeal.com.

Materiaal en design

nexus 7 case 360 flip front

De hoes is gemaakt van een goede kwaliteit pu-leer. Daarbij is de hoes netjes afgewerkt en secuur gestikt  met een niet te opvallend logo rechtsboven. Het geeft de hoes een luxe uiterlijk, waardoor het gevoel dat we te maken hebben met een nep-leren case niet direct overheerst.

Het uiterlijk van de case heeft in zijn geheel wat weg van een boek, zeker als je de Nexus 7 in de hoes stopt. De case bestaat eigenlijk uit twee delen: de buitenste cover (die je net als een boek open kunt slaan) en een binnenste deel bestaande uit een hoes met los-koppel-mogelijkheid. Aan de buitenkant van de case zit een elastieken band, waarmee de bovenkant van de case op zijn plek gehouden kan worden.  Daarnaast is aan de zijkant een elastiek aangebracht om een stylus of pen in te stoppen.

De binnenkant van de case bevat aan de linkerzijde een aantal gleuven die gebruikt kunnen worden voor de verschillende standen waarin de case gezet kan worden. De rechterzijde bevat de hoes waarin de Nexus 7 daadwerkelijk gestopt dient te worden. Deze draaibare hoes zit met een drukknop vast aan de buitenkant van de case. De achterkant van de buitenste case heeft halverwege een vouw, die nodig is om de case in verschillende standen te kunnen zetten.

Gebruik en functionaliteit

De Nexus 7 dient in de binnenste hoes gestopt te worden. Dit gaat vrij eenvoudig. Je kunt de binnenste hoes door middel van van de drukknop los maken en de tablet in de hoes stoppen, of je kunt de Nexus 7 zonder probleem in de binnenste hoes stoppen als deze nog vastzit aan de buitenkant. De hoes heeft aan de linkerzijde een sluiting met klittenband die je achter de tablet langs dichtplakt.nexus 7 case 360 binnenkant Als de tablet in de hoes zit, merk je meteen dat de gehele case behoorlijk stevig aanvoelt. Hierdoor krijg je het gevoel dat je Nexus 7 goed wordt beschermd tijdens gebruik. De elastieken band zorgt ervoor dat de buitenzijde en de binnenste hoes goed bij elkaar worden gehouden. Omdat het buitenste deel van de case wat groter van formaat is dan de binnen hoes met tablet, wordt je Nexus 7 ook redelijk tot goed beschermd als deze in een tas meegenomen wordt. De binnen hoes is van zacht materiaal en komt niet volledig over de hoeken en randen van de tablet. De hoes is zo gemaakt, dat de verschillende aansluitingen, de camera en de knoppen beschikbaar zijn als de Nexus 7 in de hoes zit. Daarbij moet wel gezegd worden dat de knoppen aan de zijkant vrij moeilijk in te drukken zijn als de tablet in de hoes zit. Dit kan soms wat irritatie opwekken.

De case heeft verschillende gebruiksmogelijkheden:

  • Als cover voor de Nexus 7, zowel tijdens gebruik als wanneer de tablet opgeborgen is;
  • In de hand, als je bijvoorbeeld de tablet gebruikt als e-reader
  • Liggend op bijvoorbeeld een tafel. In deze positie kan je goed gebruik maken van de 360 rotatie van de binnenste hoes.
  • Staande met zes mogelijke posities: drie standen in landscape met één wat kleinere hoek om te typen en twee grotere invalshoeken voor het kijken van films en drie standen in portrait voor bijvoorbeeld het lezen van een e-boek. De verschillende positie mogelijkheden zijn ook handig als voor verschillende licht invalshoeken.
nexus 7 case 360 flip binnenkant 2nexus 7 case 360 flip binnenkant 3nexus 7 case 360 flip binnenhoes los

Voor en nadelen

Een van de overduidelijke voordelen is de grote functionaliteit van deze cover. De 360 draaifunctie zorgt ervoor dat de tablet erg gemakkelijk van landscape naar portrait en weer terug gezet kan worden. Ook de drie verschillende gleuven voor de verschillende invalshoeken in de film stand geeft veel mogelijkheden. Ook de stevigheid van de cover in combinatie met de elastieken band is prima: de tablet zit stevig op zijn plaats, en kan veilig opgeborgen worden.

Toch zijn er ook nadelen: de hoeken van de tablet zijn niet omgeven door (stevig) materiaal, waardoor deze zeker niet volledig beschermd is tegen krassen of stoten. Daarnaast zijn de knoppen aan de zijkant van de Nexus 7 moeilijk te bereiken als de tablet in de hoes zit, waardoor het aan en uit zetten of het harder of zachter zetten wat lastig is. Ook is de case wat te robuust: het maakt de handzame Nexus 7 net wat minder aangenaam om lang vast te houden (gelukkig kan je de binnen hoes wel los in de hand nemen als je dat prettiger vind).

nexus 7 case 360 flip buttons zijkant

Conclusie

De 360 flip case voor de Nexus 7 is een prima keuze als je een allround case zoekt met vele functionaliteiten. De prijs-kwaliteit-mogelijkheid verhouding is voor deze Nexus 7 case erg goed te noemen. De case is geschikt voor gebruik onderweg, thuis, staand of liggend en is door de losse componenten in combinatie met de drukknop eenvoudig voor verschillende doeleinden te gebruiken. Dit gegeven, in combinatie met de zeer mooie prijs van €26,99 maakt de 360 flip case tot een erg mooie accessoire voor de Nexus 7.

Kijk hier voor meer informatie over de 360 flip case op 123bestdeal.com.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie