Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Silverlight op je Nexus 7

Helaas, Installfree bestaat niet meer, dus deze optie is niet meer mogelijk. Als je een tip hebt hoe Silverlight werkend te krijgen op een Nexus 7, laat dan een reactie achter hieronder.

Net als het gebruik van Flash, wordt ook Microsofts Silverlight niet ondersteund op de Nexus 7.  Wil je dus sites met Silverlight bekijken, dan zul je via een omweg moeten gaan. En gelukkig is deze omweg vrij simpel.

Ten eerste, Microsoft ontwikkelt Silverlight en dat betekent dat zij een Android versie/app zouden moeten bouwen, Dat doen ze niet, dus daarom is er bijvoorbeeld geen app te vinden in Google Play.

Om toch Silverlight te kunnen gebruiken op je Nexus 7 kan je het platform Installfree Nexus gebruiken (de overeenkomst in naam tussen je tablet en dit platform is puur toevallig, dit is geen applicatie van Google zelf): http://www.installfree.com

Wat is Installfree Nexus?

Installfree Nexus is een platform waarmee je applicaties kunt bereiken op elk apparaat (zoals een tablet of telefoon). Zo krijg je toegang tot standaard PC-toepassingen als Word en Excel en webapplicaties als Flash, Silverlight en Java vanaf elk apparaat met een web-browser.

Er is een gratis versie en een betaalde versie. Met de betaalde versie kan je Office documenten bewerken in Excel en Word. De gratis versie is dus voldoende om pagina’s met Silverlight (of flash) te bekijken.

 

 

Account aanmaken

Het makkelijkst is het als je een account aanmaakt via Google Drive of Dropbox. Waarschijnlijk heb je al een van beide services, dat maakt het lekker makkelijk. Voor het stappenplan hieronder wordt Google Drive gebruikt.

– Om je aan te melden ga je op je Nexus 7 naar https://nexus.installfree.com

 

– Kies log in met je Dropbox of Google Drive account. Je krijgt nu een scherm waar je je account gegevens kunt invullen.

– Je komt dan in de applicatie. Je ziet een scherm opgedeeld in tweeën. Aan de linkerkant bovenin zie je de naam van je account met een pijltje naar rechts en onderin zie een aantal functie knoppen.

– Klik op het pijltje naast je account naam en kies vervolgens “documents”

– Klik op het plusje bovenin en kies vervolgens “New URL”.

– Vul daar de URL gegevens in en geef de url een naam en sla dit op.

– Je url staat nu in de lijst met documenten die al in je Google drive stonden. Je kunt op de URL klikken en in het scherm rechts verschijnt de pagina.

– Kies Full screen rechts bovenin en je krijgt een volledig scherm te zien in een nieuw tabblad

– Done!

Op deze manier kun je ook sites met Flash bekijken. Er is ook een andere manier om sites met Flash te bekijken, klik hier voor die uitleg.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie