Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Tweede generatie Nexus 7 tablets op komst

Het lijkt erop dat in mei een nieuwe versie van de Nexus 7 wordt gepresenteerd. Google en Asus hebben wederom de samenwerking gezocht om een tweede generatie van de zeer succesvolle tablet aan de man te brengen. Dit meldt het doorgaans betrouwbare Digitimes.

Deze tweede generatie Nexus 7 tablets zal dezelfde specificaties hebben als de eerste succesvolle generatie, maar met enkele upgrades. Zo bevat de nieuwe Nexus 7 een HD scherm met 1920 bij 1080 pixels en een kleinere schermrand. Ook zal de nieuwe Nexus 7 draaien op de laatste Android versie (Android 5.0 – Key Lime Pie) om de integratie tussen soft- en hardware te optimaliseren. De tablet zal dezelfde prijs behouden als de huidige Nexus 7. Wel zal mogelijk de Tegra 3 processor vervangen worden door een Snapdragon S4 Pro.

Van 6 miljoen naar 10 miljoen verkocht Nexus 7 tablets

De Nexus 7 is sinds de lancering in juli 2012 enorm succesvol geweest. De teller staat eind januari 2013 op 6 miljoen verkochte exemplaren. Met de release van de tweede generatie Nexus 7 tablets wordt verwacht dat Asus en Google eind 2013 de 10 miljoen verkochte exemplaren aan gaan tikken.

Google’s I/O conferentie staat gepland op 15 mei. Tijdens deze conferentie worden de nieuwste producten, applicaties en technieken van Google aangekondigd en besproken. Vorig jaar werd de Nexus 7 ook tijdens Google I/O (toen in juni) aangekondigd.

Bron: Digitimes

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie