Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Tweede generatie Nexus 7 verwacht in mei

Wat worden we verwend! Na de zo succesvolle lancering van de eerste generatie mateloos populaire Nexus 7 tablet  in juli 2012, staan Google en Asus te popelen om een nieuwe generatie Nexus tablets aan ons te slijten. De tweede generatie Nexus 7’s moet in mei gelanceerd worden, zeer waarschijnlijk tijdens Google’s I/O conferentie die halverwege mei plaats vind.

Het doorgaans goed ingevoerde Digitimes meldt dat Google en Asus de handen weer ineen hebben geslagen om een nieuwe versie van de tablet te lanceren. Een van de belangrijkste wijzigingen is het gebruik van een Qualcomm Snapdraggon processor in plaats van de Nvidia Tegra 3 chip die in de eerste generatie zit.

Nvidia verliest naar verluid 8 miljioen orders door Asus’s keuze voor de Qualcomm processor. ADeze processor heeft een betere integratie met 4G technologie. Nvidia beschikt wel over de Tegra 4i, welke 4G ondersteuning biedt, maar productie van deze chip haalt de deadline eisen van Google en Asus niet. Eerder waren er ook al geruchten dat de competitieve prijsstelling van de Qualcomm processor ook een belangrijk argument was om over te stappen van Nvidia.

Naast de nieuwe chip, beschikt de nieuwe Nexus 7 volgens geruchten over een 7 inch display met Full HD resolutie (1.920 bij 1.200 pixels). De verwachting is dat Google tijdens Google I/O ook Android 5.0 Key Lime Pie, de nieuwste versie van Android, presenteert.

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie