Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Update Google Now al beschikbaar voor je Nexus 7

Een van de nieuwe features in de afgelopen week aangekondigde Android 4.2 update is de uitgebreidere functionaliteit van Google Now. Je hoeft echter niet te wachten totdat Android 4.2 eindelijk beschikbaar is voor je Nexus 7 voordat je deze nieuwe functionaliteiten kunt testen: je kunt nu namelijk al de laatste versie van Google Search downloaden in de Play Store om zo direct gebruik te kunnen maken van de meest recente Google Now features (waarschijnlijk heb je zelfs al een notificatie gekregen op je tablet en heb je de update al doorgevoerd). De uitbreiding is alleen beschikbaar voor apparaten waar Jelly Bean 4.1 op draait.

Wat is Google Now?

Google Now is een zeer geavanceerde zoek en vind functie die vrijwel alles bij kan houden op je Android tablet: afspraken, contacten, browser geschiedenis, weersvoorspellingen etc. Google verzamelt uiteraard al vele jaren gegevens via zoekmachines en natuurlijk ook via alle andere diensten die ze aanbieden (en dat zijn er veel, denk aan Google+, Gmail, Chrome, Picasa, Youtube, Maps, Vertaler en ga zo maar door). Door al deze gegevens te integreren en te analyseren, kan Google heel gepersonaliseerde data voor je klaarzetten wanneer je dat wilt en wanneer je dat nodig hebt. Dit gebeurt via Google Now.

Bekijk onderstaande video van Tabletsmagazine voor een goede review van Google Now (ook de geschreven review is interessant):

Uitbreiding Google Now functies in Android 4.2

Met de komst van Jelly Bean 4.2 heeft Google het aantal functionaliteiten binnen Google Now uitgebreid. Een aantal hiervan zijn onder meer de integratie met Gmail, verbeterde notificaties als je bij interessante locaties in de buurt bent, het tracken van bestellingen en bijhouden van vlucht- en reisinformatie. Dit past natuurlijk volledig in de filosofie van Google wat betreft gebruikersgemak en de integratie van alle (persoonlijke) data die via Google services gegenereerd is.

De uitbreiding is nu al beschikbaar voor apparaten waar Jelly Bean 4.1 op draait (download Google search in de Play Store).

Google Now voor Nederlandse tabletgebruikers

Helaas is Google Now voornamelijk gericht op de Engels sprekende bevolking. Veel functies werken dan ook nog niet optimaal voor Nederland en wij kunnen hier dan ook nog niet alles uit Google Now halen wat eruit te halen valt. Toch is het leuk er wat mee te spelen en te beseffen wat een mooie toevoeging Google Now op termijn kan zijn.

Bekijk hieronder een filmpje van The Verge over de toekomst van Google Now:

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie