Nexus 7 nieuws, tips, tricks en verkoopinfo

Voorlopig geen Miracast op de Nexus 7

Met de update naar Android 4.2 heeft de Nexus 7 weer een aantal extra mogelijkheden gekregen. Helaas zijn niet alle nieuwe features van Android direct beschikbaar voor de Nexus 7.  Een van deze features is Miracast, de techniek waarmee je beeld en geluid van je tablet naar je tv kunt streamen. Mircast wordt standaard ondersteund in Android 4.2, dus zou je denken dat de Nexus 7 en ook de Nexus 10 Miracast automatisch gaan ondersteunen.

Helaas blijkt de Nvidia Tegra 3 chip, de processor die in de Nexus 7 zit, de techniek niet direct te kunnen toepassen. Dit komt omdat de drivers die de chip aansturen geen ondersteuning bieden voor Miracast. Nvidia heeft in een eerder stadium al aangekondigd in Miracast te gaan ondersteunen, dus ook Nexus 7 bezitters kunnen hopelijk in de nabije toekomst video’s kunnen gaan streamen vanaf hun Nexus 7 naar de tv.

Miracast wel op Nexus 4

Op dit moment is de niet in Nederland verkrijgbare Nexus 4, de LG smartphone die eerder deze maand zijn release kende, het enige Nexus apparaat dat Miracast ondersteunt. Ook de Nexus 10 tablet van Samsung ondersteunt Miracast niet standaard, mede omdat Samsung voor streamen naar tv een andere techniek gebruikt (Samsung Allshare).

Bron: Tabletsmagazine

Over

Nexus7tablet.info wilt bezoekers van de site informeren over en enthousiasmeren voor de Nexus 7 Tablet. Nexus7tablet.info is op geen enkele wijze officieel verbonden aan en met Google, Asus, Android of een van hun producten.
Meer informatie